Prof. Asoc. Dr. Bogdan Bâldea

Doctor în științe medicale
Medic specialist Chirurgie Orala, Protetică Dentară

Prof. Asoc. Dr. Bogdan Bâldea a absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF ,,Victor Babeş” din Timişoara. De atunci îşi desfăşoară activitatea profesională atât în domeniul învăţământului clinic, fiind asistent universitar la Disciplina de Protetică Dentară în cadrul U.M.F.Timişoara (până în 2013), cât şi în clinica privată având ca domeniu de activitate Protetica Dentară şi Restaurări Protetice pe Implanturi.

Este medic specialist în chirurgie dento-alveolară, medic specialist în Protetică Dentară și doctor în științe medicale (Summa cum Laude).

A fost şi este membru în proiecte de cercetare fundamentală interdisciplinară și are un brevet de invenţie în domeniul compozitelor dentare armate cu fibre de sticlă.

Dr. Bogdan Bâldea este coautor la 3 cărţi de specialitate, are 16 articole publicate, dintre care 8 în sistemul ISI (în reviste străine) și peste 100 de conferinţe naţionale și internaționale pe domeniul biomaterialelor utilizate în medicina dentară, protetica dentară şi în restaurări protetice pe implanturi.

În anul 2017 a fost numit profesor asociat al Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”, din Republica Moldova.


Motto: ,,Un țel fără un plan este doar o dorință.” (Antoine de Saint Exupery)