Endodontie • Tratamente de canal

Esti pe maini bune alături de medicul endodont specialist in micro-chirurgie endodontica, din cadrul Dr. Baldea Dental Clinic Timisoara.
Cunoaste echipa de specialiști în Implantologie Dentară Avansată și Reabilitări Orale Complexe.

Endodontie. Tratamentul de canal rapid si fara durere.

Medic endodont in Timisoara, specializat in tratamente de canal, in cadrul clinicii stomatologice dr. Baldea. Obturatia de canal fara durere.

Ce presupune tratamentul endodontic si obturatia de canal.

Implică îndepărtarea pulpei din canalul sau din canalele radiculare care sunt infectate. Tratamentele endodontice sunt efectuate sub microscop operator.

Pulpa este elementul vital al dintelui, fiind formată din celule care produc odontoblastele dentinei, vasele de sânge şi nervii. În momentul în care pulpa infectată trebuie să fie scoasă complet (tratament de canal), iar canalul trebuie să fie obturat etanş (obturatie de canal).

Aceste două proceduri: curățarea canalului (tratamentul de canal) și umplerea canalului tridimensional (obturatia de canal) sunt extrem de importante pentru păstrarea pe termen lung a dintelui și pentru a evita complicațiile generate de persistența infecției în canalele radiculare umplute incomplet.

Cand e necesar tratamentul de canal radicular?

Endodont in timisoara. Tratament de canal sau obturatie de canal in caz de pulpita.

Se recurge la tratamentul canalului radicular atunci când cariile dentare nu au fost tratate la timp. Caria dentara se extinde dincolo de dentină şi ajunge direct în camera pulpară.

Endodonția minim invazivă presupune pregătire și expertiză înaltă a medicului endodont specialist, datorită complexității manoperelor.

În clinica noastră utilizăm cele mai performante tehnici de endodonție, materiale și tehnologie (microscop, computer tomograf) care să asigure o calitate înaltă actului medical și o rată de succes extrem de ridicată. Expertiza înaltă a echipei medicale este consolidată de experiența vastă de 20 ani în domeniu și de faptul că formăm prin programele educaționale postuniversitare proprii medici specialiști în cadrul clinicii. 


Folosind o mărire sporită şi o iluminare corespunzătoare, erorile tratării unui dinte (fie posibilitatea omiterii unui canal calcifiat, realizarea de perforaţii radiculare, fracturarea instrumentarului endodontic) sunt minime; un tratament complet al dintelui nu numai că reduce complet simptomatologia dureroasă, dar şi îmbunătăţeşte radical şansele de supravieţuire ale unui dinte pe arcadă (prognosticul), obţinând astfel toate premisele realizării unui tratament protetic sau odonto-terapeutic de durată.


Ce se realizeaza prin tratamentul Endodontic.

-se îndepărtează nervul inflamat care produce o durere intensă;

-se îndepărtează materialele de obturație vechi și țesut necrotic infectat de la nivelul canalului radicular; 

-se dezinfectează canalele radiculare, astfel se elimină bacteriile care sunt sursa infecțiilor de la nivelul rădăcinilor dintelui; 

-se creează astfel condițiile necesare pentru vindecarea infecțiilor de la nivelul rădăcinilor.

Micro-chirurgia endodontică.

Micro-chirurgie endodontica. Departamentul de chirurgie dentara al clinicii stomatologice Dr. Baldea Timisoara.

Molar cu micro-chirurgie endodontică in cazul prezentat mai sus:

1. Imagine radiologică computer tomograf inițială, evidențiază leziunea apicală (la vârful rădăcinii) molarului prim inferior dreapta. Acesta a fost tratat endodontic corect în antecedente, însă cu toate acestea leziunea nu s-a vindecat și a necesitat rezecție micro-chirurgicală;
2. Accesul la leziune s-a realizat prin defectul osos creat de aceasta. Porțiunea apicală de 3 mm din vârful rădăcinii împreună cu țesutul de granulație (țesut infectat) au fost îndepărtate, ulterior porțiunea apicală (vârful) rădăcinii fiind obturat cu un material specific (procedură asemănătoare cu cea de obturare - plombare), însă la vărful rădăcinii;
3. Imaginea radiologică computer tomograf de control evidențiază vindecarea țesutului osos din jurul rădăcinii molarului la 6 luni de la intervenție;
4. Aspectul clinic la 1 an de la intervenție arată o gingie sănătoasă cu aspect normal.


Ce facem prin această procedură micro-chirurgicală?

Printr-o intervenție chirurgicală orală minim invazivă, se îndepărtează întreaga infecție de la nivelul rădăcinii și se sigilează rădăcina cu un dop dintr-un material biocompatibil.

Atunci când un dinte are nevoie de tratament endodontic, dar prezintă un știft metalic (prin îndepărtarea acestuia riscăm fracturarea dintelui) care blochează accesul spre canalul radicular.

Păstrarea dintelui pe arcadă prin eliminarea infecției persistente la un dinte după efectuarea corectă a unui tratament endodontic.


Diagnosticul si Tratamentul 

Pentru realizarea unui diagnostic corect și mai apoi a unui plan de tratament medical, este nevoie de un set de analize.
Toate investigatiile, inclusiv radiografiile dentare, se vor face in clinica noastra din TimisoaraDepartamentul de Radiologie dentara este complet utilat cu cea mai moderna aparatura.

RADIOGRAFIA PANORAMICĂ (OPG) este o investigație radiologică bidimensională (2D) în care se suprapun mai multe planuri, făcând imposibilă identificarea detaliilor necesare pentru efectuarea unui tratament endodontic. Singurul avantaj al acestui tip de radiografie este faptul că permite o vedere de ansamblu asupra cavitații orale. 

CBCT - UL (CONE BEAM COMPUTER TOMOGRAPH) este o investigație radiologică tridimensională (3D), care permite analiza tridimensională a dintelui/dinților pe baza căreia se elaborează un diagnostic corect.


Cât durează un tratament endodontic?

Este suficientă o singură ședință?
Un tratament endodontic durează în medie 1,5 - 2,5 ore. Dacă dintele necesită aplicarea de medicație atunci este necesară și o a doua ședință.


Dinții cu tratament endodontic necesită apoi tratamente restaurative, astfel încât să nu se fractureze.


Programează-te și scapă de dureri și complicații.


SĂNĂTATEA TA, DECIZIILE TALE!

Îți arătăm ce observăm, îți spunem ce opțiuni ai și te vom lăsa să iei cele mai bune decizii pentru tine.
Nu îți vom propune tratamente care nu sunt necesare și întotdeauna îți vom oferi opțiuni.


FĂ PRIMUL PAS CĂTRE UN ZÂMBET MAI SĂNĂTOS!
Toate drepturile rezervate ©2016 - 2024 | Dr. Bâldea Dental Clinic | Termeni și condiții de utilizare | Politică de confidențialitate - Powered by WEB22