Sedarea si anestezia

Intervenții stomatologice sub sedare sau anestezie generala.


Intervențiile chirurgicale orale în Bloc Operator ultramodern cu suport ATI (anestezie terapie intensivă). Acestea se adresează în special adulților. 

Marea majoritate a intervențiilor chirurgicale din sfera implantologiei orale se pot realiza cu un confort acceptabil pentru pacient, în anestezie locală.  Veti simți doar presiune, vibrații și auziti zgomote produse de aparatura specifică.


Există însă situații când este necesar ca intervenția chirurgicală să se desfășoare în bloc operator asemănător celor de chirurgie generală (dar specifice chirurgiei orale, cu aparatură și instrumentar specific) și cu asistare a echipei sau a medicului A.T.I. (anestezie terapie intensivă).


Vezi ce inseamna sedarea si anestezia generala la dentist. Posibilitati, avantaje, riscuri, tratamente.  
Descarca ghidul complet al sedarii la stomatolog.

Sedarea intravenoasa la stomatolog.  

Sedarea IV (intravenoasă) face ca experiența să fie una extrem de confortabilă. Fiind asistată de medicul A.T.I., aceasta este una sigură pentru că funcțiile vitale sunt monitorizate non-stop de către medicul anestezist cu ajutorul aparaturii specifice din Blocul Operator.

Tratamentele medicului dentist sub sedare intravenoasă, oferă confort sporit pacientului și liniște operatorie echipei care face intervenția chirurgicală orala. Tehnicile micro-chirurgicale orale și reconstructive necesită manevre delicate sub magnificație, care pentru a fi realizate necesită cooperarea deplină a pacientului, care este nevoie să fie liniștit și confortabil.

Vei avea alături de tine echipa de specialisti în Implantologie Avansată și chirurgie orala a Clinicii Dentare Dr. Baldea.

Pregatire anestezie generala la stomatolog. Clinica dentara Dr. Baldea Timisoara


Ce tipuri de sedare pot fi folosite pentru intervențiile stomatologice?


Înainte de intervenția stomatologica, pacientul beneficiază de consult preanestezic, iar echipa de medici poate cere consult și tratament multidisciplinar de specialitate, dacă este cazul, pentru a ne asigura de siguranța intervenției.
Monitorizare aparaturia sedare intravenoasa la dentist. Clinica dentara dr. Baldea Timisoara.

Sedarea minimă (anxioliza):

- Veți avea administrată o cantitate mică de sedativ;

- Vă veți simți mai relaxat și mai puțin îngrijorat de ceea ce se întâmplă în jurul dumneavoastră;

- Veți fi treaz și capabil de a vorbi normal;

- Cel mai probabil vă veți aminti tratamentul, însă nu toate detaliile acestuia;

Sedarea moderată (sedarea constientă):

- Veți avea administrată o cantitate puțin mai mare de sedativ;

- Vă veți simți foarte relaxat și cu stare de somnolență;

- Veți fi somnoros, dar veți putea vorbi normal și veți putea urma niște simple instrucțiuni;

- E posibil să vă amintiți unele momente din timpul tratamentului;

- Sedarea moderată nu ar trebui să vă afecteze respirația.

Sedarea conștientă la dentist este cea mai utilizată metodă și este dublată de anestezia locală. Pacientul are un confort deosebit pe tot parcursul intervenției, iar echipa de chirurgi are liniște operatorie.

Sedarea profundă:

- Veți avea administrată o cantitate mare de sedativ care poate conține unul sau mai multe tipuri de substanțe;

- Veți adormi și nu veți vorbi deloc pe majoritatea duratei tratamentului;

- Este probabil să nu vă amintiți nimic din timpul administrării tratamentului – nivelul de sedare va fi

administrat în funcție de nevoia fiecărui.


Anestezia generala:

- Veți fi complet nereceptiv și inconștient pe durata intervenției și nu veți avea nici o amintire după finalizarea acesteia.

Pentru mai multe informații despre tipurile de anestezie și/sau sedare consultați:

https://rcoa.ac.uk/sites/default/files/documents/2023-01/SedationExp2021_Romanian.pdf

Echipa noastră de medici va stabili împreună cu dumneavoastră tipul de anestezie utilizat.

Pacient cu sedare intravenoasa la dentist. Clinica Dr. Baldea Timisoara

Cui se adresează sedarea intravenoasa la stomatolog?

PROGRAMEAZA O DISCUTIE CU DR. Bogdan BALDEA

Anestezia generala sau sedarea în stomatologie, disponibila acum si in Timisoara, ofera posibilitatea realizării intervențiilor de chirurgie și implantologie orală, în deplină siguranța și relaxare.

Teoretic, orice pacient poate accesa beneficiile intervenției în Bloc Operator cu asistare ATI, recomandările fiind făcute de echipa medicală împreună cu pacientul. Aceste servicii se adresează în special pacienților adulți.


 • • Pacienților care au o teamă de dentist și cărora le este mai greu să treacă peste temerile unei intervenții chirurgicale orale în anestezie locală. Astfel se evita starile de anxietate. Teama de dentist (dentofobia) poate fi depasita cu ajutorul anesteziei generale sau constiente.

 • • Pacientilor care nu pot sta nemiscati perioade mai lungi de timp. Anestezia generala la dentist este o optiune si pentru persoanele care nu pot sta cu gura deschisa un timp mai indelungat.

 • • Pacienților cu probleme de sănătate asociate, care necesită supraveghere suplimentară a funcțiilor vitale, dar care sunt echilibrați, sub tratament de specialitate si duc o viață normală.

 • • Pacienților care necesită intervenție chirurgicala orala minim-invaziva, dar cu timp prelungit de manoperă și la care anestezia locală nu este suficientă pentru confortul operator.

 • • Pacienților care necesită intervenții chirurgicale orale complexe, efectuate de o echipa multidisciplinara de chirurgie orală și maxilo-facială și care, pentru confort au nevoie de sedare intravenoasa.

CONTACTEAZA MEDICUL PENTRU A AFLA DACA POTI BENEFICIA DE OPTIUNILE DE SEDARE


Implant dentar cu sedare intravenoasa la clinica dentara dr. Baldea Timisoara.


Ce tipuri de tratamente stomatologice se realizează sub sedare intravenoasa în Bloc Operator? 


În Timisoara, avem posibilitatea de a realiza și cele mai complexe intervenții stomatologice de augmentare si reconstructie osoasa sau inserare de implanturi dentare, sub anestezie generala sau sedare constienta.

Pentru intervențiile chirurgicale orale cum sunt cele de reconstrucție și/sau inserare de implanturi, este important ca pacientul să aibă o stare de sănătate generala echilibrata. De aceea, colaborăm cu medici din alte specialități astfel încât să ne asigurăm că acest aspect este îndeplinit. 

 • • Interventii chirurgicale minim invazive, de mare finețe asistate de echipa ATI.

 • • Intervenții chirurgicale care necesită timp prelungit de manoperă.

 • • Intervenții chirurgicale cu inserare de implanturi dentare, augmentare / reconstrucție osoasă și de țesuturi moi pe o arcadă (maxilar sau mandibulă) sau bimaxilare.

 • • Intervenții chirurgicale laborioase de inserare și incărcare imediată de arcadă, respectiv pe intregul maxilar.

 • • “All in one surgery”
  Intervenții chirurgicale pe toate zonele cu indicație din cavitatea orală, respectiv cumularea mai multor intervenții intr-una singură.

 • • Intervenții chirurgicale care implică apropierea de structuri anatomice cu risc.

Datorită parteneriatului și colaborării interdisciplinare cu Clinica ArterraHealth, al cărei specific acoperă toate ramurile specialităților din medicina generală, operam tratamentele stomatologice sub sedare intravenoasa.

Condițiile ultramoderne din Blocul Operator cu asistare ATI și posibilitatea de urmărire post-operatorie, sunt la standardele clinicilor de top din U.E.

Expertiza înaltă a echipei interdisciplinare și condițiile operatorii din Blocul Operator împreună cu monitorizarea ATI a pacientului, ridică la cel mai înalt nivel calitatea serviciilor medicale prestate.

Echipa de medici stomatologi dupa interventie sub anestezie generala.Pregatire medici chirurgie dentara si implantologie orala pentru interventie sub anestezie generala.


Ce pret are anestezia generala pentru interventii stomatologice?

Costul este calculat în funcție de complexitatea cazului și a timpului petrecut în blocul operator.

Eliminati temerile, oboseala sau complicatiile posibile și contactati-ne pentru a discuta ce tip de anestezie / sedare vi se potrivește pentru intervențiile stomatologice.


FĂ PRIMUL PAS CĂTRE UN ZÂMBET MAI SĂNĂTOS!
Toate drepturile rezervate ©2016 - 2024 | Dr. Bâldea Dental Clinic | Termeni și condiții de utilizare | Politică de confidențialitate - Powered by WEB22
WhatsApp chat