Incrustație integral ceramică onlay și plombă

Incrustație integral ceramică onlay și plombă
Incrustație integral ceramică onlay și plombă

Odontoterapie

Mihaela a ajuns la noi cu plombe foarte vechi, uzate și cu discolorații, dar și cu o fațetă pe unul din dinții frontali, care nu arăta deloc bine.

Unele carii pot fi mai mici, iar altele, din păcate, fiind foarte extinse, duc la îndepărtarea unei suprafeţe foarte mari din dinte. Atunci când substanța dentară este extensiv afectată, refacerea dinților prin simple plombe este riscantă.
De aceea, medicina modernă ne oferă ca alternativă incrustațiile integral-ceramice (onlay). Asemănătoare coroanelor dentare, dar nu necesită șlefuirea dintelui, integrându-se exact în spațiul care a fost afectat de carie și curățat, restaurând morfologia dintelui și oferindu-i rezistentă și protecție un timp mai îndelungat. În acest caz se poate observa o carie mai mică, care s-a putut rezolva cu o plombă, dar şi o carie mare, pentru care a fost nevoie de un tratament pe canalul rădăcinii dintelui şi, la final de o incrustaţie integral-ceramică.
Fațeta dentară veche a fost înlocuită.

Rezultatul final ne arată cât de importată e atenția la detalii și cât de mult poate să ne schimbe un singur dinte care nu este în armonie cu restul.

Galerie imagini
FĂ PRIMUL PAS CĂTRE UN ZÂMBET MAI SĂNĂTOS!
Toate drepturile rezervate ©2016 - 2023 | Dr. Bâldea Dental Clinic | Termeni și condiții de utilizare | Politică de confidențialitate - Powered by WEB22