În clinica noastră utilizăm cele mai performante tehnici de chirurgie dentara, materiale și tehnologie care să asigure o calitate înaltă actului medical și o rată de succes extrem de ridicată.
Ai alături de tine echipa de specialiști în Implantologie Dentară Avansată și Reabilitări Orale Complexe ai Clinicii Dentare Dr. Baldea Timisoara.
Chirurgia orala. Experienta ampla, finete in miscari si empatie pentru pacient.
Știm cât de dificil poate fi să treci printr-o intervenție dentară. Nu e neapărat cea mai plăcută experiență.
Te asigurăm că lucrăm finuț, discutăm cu tine și tratăm fiecare dinte al tău de parcă ar fi al nostru.
Chirurgia dentara este un domeniu vast al stomatologiei.
-
Extracția dentară
-
Extracția dentară parțială
-
Reconstructii orale
-
Chirurgia parodontala
Stomatologie fară teamă. Opțiuni de sedare şi anestezie.
În chirurgia dentară, manoperele chirurgicale se realizează sub anestezie loco-regională, disconfortul fiind redus la minim. Pentru că manoperele sunt de o finețe deosebită, din parte ta ca pacient, medicul are nevoie să fi liniștit și să rămâi pe cât posibil nemișcat pe parcursul intervenției chirurgicale.
Dacă teama de dentist este mare, iar interventia este mai complexă, se poate opta pentru sedarea intravenoasa moderata, sedarea profunda sau anestezia generala, toate cu suportul ATI din blocul operator. Mai multe informații despre tipurile de sedare intravenoasa, găsești AICI.
Extracția dentară
Extractie masea de minte.
Exemple molari de minte incluși:
1. Extractie molar de minte superior stâng inclus, împinge în molarul 2 superior și creează resorbție ososă pe rădăcina distală a acestuia;
2. Molari de minte superiori și inferiori incluși care produc resorbție osoasă la nivelul rădăcinilor distale ale molarilor 2.
Molarii trei, des numiţi "molarii de minte" sunt ultimii dinţi care erup, nu înainte de sfârșitul adolescenței, între 18 și 22 de ani. Această perioadă de erupție întârziată influențează puternic așezarea lor în gura noastră.
De fapt, spațiul disponibil este foarte redus, fiind ocupat de toate celelalte elemente dentare deja erupte în cavitatea orală și, în special la nivelul maxilarului inferior, osul acum complet format și foarte compact este un obstacol foarte mare ca să fie depășit.
Molarul de minte reprezintă 98% din toate incluziunile dentare, iar 73% dintre tineri au cel puțin un molar inclus.
Condițiile clinice pe care le putem observa sunt: erupții anormale ale dintelui (molarul trei în poziţie vicioasă) sau non-erupție (molar inclus, parțial sau total).
Poziţia vicioasă si extracţie masea de minte:
- • înclinat orizontal: în acest caz coroana dintelui este în contact direct cu molarul adiacent şi se creează o zonă în care se acumulează alimentele și bacteriile care va determina în timp carii dentare, inflamații și umflarea gingiei din jurul morarului trei.
- • înclinat lateral: nereuşind să găsească suficient spaţiu, molarul trei erupe lateral de dinţii vecini. Se pot recunoaşte, de aceea, molarii trei în poziţia vestibulară (înclinat spre obraz) sau orală (înclinat spre palatul cavității bucale sau spre limbă).
- • această condiție determină incapacitatea acestor elemente de a veni în contact cu antagoniștii (dinţii din partea opusă) iar mai apoi, să fie utili pentru procesele de masticație.
- • astfel de elemente dentare nu îşi găsesc spațiul necesar pentru a se poziționa corect în arcada dentară, nu îşi găsesc impulsul eruptiv şi se găsesc des într-o poziție vicioasă în care molarul rămâne parțial sau total înconjurat de os și gingie.
Aceasta va fi condiția ideală pentru formarea a numeroase patologii:
- • caria molarului trei: dintele parțial acoperit de gingie devine un recipient natural al plăcii şi a bacteriilor; dintele nu a beneficiat de procedurile normale de igienă orală, având în vedere locația dificilă.
- • rizaliza molarului doi: înseamnă resorbție radiculară datorită contactului coroanei molarului de minte asupra rădăcinii dintelui adiacent.
- • pericoronarita: este inflamaţia care apare în jurul coroanei unui dinte în proces de erupție; acest fenomen este caracteristic molarilor de minte și duce la umflarea şi la creşterea sensibilităţii din cauza răspunsului inflamator, care este stabilit împotriva bacteriilor care contaminează zona respectivă.
Pentru ca leziunile post-extracționale sa fie cât mai reduse, folosim un aparat des utilizat în neurochirurgie, care face ca sacrificiul de țesuturi să fie redus la minim
Extracția dentară parțială
Este o procedură care seamănă cu extracția clasică, însă este mult mai complexă și presupune păstrarea unei porțiuni din rădăcina dintelui, cu grosime de aproximativ 1 mm, cu scopul prezervării țesuturilor osoase și gingivale.
La ce ajuta extracția parțială?
- Păstrarea substratului osos și a arhitecturii gingivale a pacientului;
- Exclude necesitatea augmentării (adiției) osoase consecutive extracției dintelui, deoarece organismul consideră că în zonă încă există dintele;
Chirurgia plastica parodontala.
Grefa mucogingivala
Este necesară grefa mucogingivală atunci când:
- apar retracții gingivale deoarece acestea pot să producă sensibilitate dentinară
- există imposibilitatea de a exercita un periaj dentar corect și eficient datorită sensibilității dentare
- pentru a reduce riscului de a se produce carii in zonele sensibile si de a se produce gingivita (inflamația gingiei)
- se recomandă din punct de vedere estetic cand dinții sunt neacoperiți de gingie, iar radacina este expusă
Alungirea coronara
Ce este alungirea coronară?
Este o procedură micro-chirurgicală, in general cu aplicație estetică. Această procedură presupune alinierea contururilor gingivale in vederea creșterii coroanei dentare si are ca rezultat un zâmbet simetric si armonios.
Când este necesara alungirea coronară?
- estetic pentru armonizarea coletelor dinților
- coroane dentare care nu au efect de incercuire si nu se pot restaura din punct de vedere protetic
- carii aflate la nivel subgingival
- zâmbet cu aspect "gingival" in care dinții sunt acoperiți de o cantitate mare de gingie care se poate îndepărta pentru armonizarea zâmbetului
Diagnosticul și interventia chirurgicala orala
Toate investigatiile, inclusiv radiografiile dentare sau amprentele digitale, se vor face in clinica noastra stomatologica.
Se vor utiliza ghidurile chirurgicale (planul de interventie) realizate prin analiză estetică si radiologică a țesuturilor moi si osoase.
Programează o consultație pentru a stabili soluția potrivită pentru tine.
SĂNĂTATEA TA, DECIZIILE TALE!
Treaba noastră este să îți arătăm ce observăm, să îți spunem ce opțiuni ai și te vom lăsa să iei cele mai bune decizii pentru tine.
NU îți propunem tratamente care nu sunt necesare și întotdeauna îți vom oferi opțiuni.