Tratamentul ortodontic vizează atât copiii cât și adulții. Acesta adresează problemele dentare şi facial-estetice, cele ale ocluziei şi cele ale articulaţiei temporo-mandibulare. De asemenea, tratamentul ortodontic joacă un rol important în facilitarea unui tratament restaurativ minim invaziv şi contribuie la sănătatea parodonţiului pe termen lung.
La baza unui tratament ortodontic corect se află un diagnostic ortodontic complex şi minuţios cu ajutorul căruia se face un plan de tratament individualizat fiecărui pacient în parte.
Diagnosticul ortodontic se face pe baza analizei:
- • foto-video (intra și extra-orale)
- • examenului radiologic (analiza teleradiografiei de profil)
- • modelelor cavitații bucale montate în simulatorul aparatului dento-maxilar
- • set-upului ortodontic, care presupune modificarea poziției dinților pe modelul de ghips înainte ca tratamentul propriu-zis să se întâmple.
Lucrăm atât cu tehnicile clasice cât şi cu cele mai moderne precum Incognito şi Invisalign. Recomandăm fiecărui pacient aparatul ce se pretează cel mai bine pentru cazul lui.
Tratamentul ortodontic constă din două etape distincte, şi anume: faza activă, în care medicul ortodont activează aparatul ortodontic pentru a deplasa dinţii în poziţia dorită, şi faza pasivă, în care rezultatul ortodontic este menţinut cu ajutorul unui aparat pasiv. Durata şi tipul aparatului în ambele etape sunt individualizate în funcţie de problemele şi vârsta pacientului.
Tratamentul ortodontic este utilizat în proporție foarte mare pentru a muta dinții în poziție favorabilă astfel încât tratamentele protetice să fie cât mai minim invazive (șlefuirea dinților să fie minimă sau chiar absentă / preparația dinților în vederea realizării de fațete, coroane, punți să fie minimă sau inexistentă).