Ești pe maini bune, pentru rezolvarea oricaror afectiuni parodontale.
Ai alături de tine echipa de specialiști în Reabilitări Orale Complexe și Implantologie Dentară Avansată ai Clinicii Dentare Dr. Baldea Timisoara.
Echipa câștigatoare a Locului I la Romanian Dental Awards 2023 - Reabilitare Orală Interdisciplinară.
Paradontologia. Boala parodontala si tratamentul parodontal.
Probabil că știi deja care sunt simptomele bolii parodontale și nu vrei să se agraveze ori să ajungi să îți pierzi dinții.
Echipa noastră de medici parodontologi are experiență vastă în tratarea tuturor tipurilor de boli gingivale.
Reducerea adâncimii pungii parodontale
În condiții normale, osul și ţesuturile gingivale se potrivesc perfect în jurul dinţilor. În prezența bolii parodontale, amploarea inflamației determină distrugerea osoasă și formarea de pungi profunde. Aceste pungi devin tot mai adânci, rezultând o pierdere tot mai mare de ţesut de susținere a dintelui. Uneori, pierderea este de așa natură încât dintele trebuie extras în mod inevitabil.
În timpul vizitei, în clinica noastră este măsurată adâncimea pungii: medicii noştri recomandă tratamentul de chirurgie parodontală, care va reduce adâncimea, atunci când pungile sunt prea adânci pentru a fi curățate în mod corespunzător prin igiena orală şi îngrijire la domiciliu.
În timpul acestei proceduri chirurgicale se îndepărtează țesutul gingival și se elimină bacteriile care au cauzat infecţia locală. Acest lucru îi permite gingiei să se readapteze mai bine osului sănătos.
Regenerarea parodontală
Dacă este distrus suportul osos al dintelui este nevoie şi de o regenerare parodontală.
Pacientul care suferă de parodontoză (cronică de susţinere ale dintelui și agresivă) are o reducere volumetrică a ţesuturilor. Pentru regenerare se aplică tehnici de regenerare a țesutului pentru refacerea defectelor la nivelul dinților, având ca scop menținerea acestora pe arcadă. Este o procedură care poate recupera o parte din defectele subite prin regenerarea țesutului osos și gingiei pierdute, în același timp reducând și eliminând pungile parodontale. În timpul acestei proceduri, operatorul îndepărtează țesutul gingival și elimină bacteriile care au cauzat boala.
Pentru a crește capacitatea naturală a țesuturilor de a se regenera, doctorii clinicii stomatologice Dr. Bâldea utilizează membrane, grefe osoase sau proteine stimulatoare. Având în vedere că domeniul de aplicare pentru îmbunătățirea ţesutului de sprijin a dinților sunt variate, parodontologul clinicii va discuta toate variantele de tratament şi le va alege pe cele mai indicate, discutând cu pacientul.
Chirurgia parodontală
Se efectuează doar ca ultimă etapă a terapiei parodontale după ce parodontologul clinicii a stabilit diagnosticul de parodontită (boala aparatului de suținere a dintelui). În cazurile de parodontită se poate indica efectuarea intervenţiei de chirurgie parodontală, deoarece ţesuturile care susţin dinţii nu sunt sănătoase, dar se pot vindeca cu intervenţii chirurgicale în monoterapie. O intervenție chirurgicală poate reconstrui țesuturile de susținere ale dintelui distrus din cauza bolii parodontale.
Terapia bolii parodontale poate fi nechirurgicală și/ sau chirurgicală, amândouă având ca scop menținerea cât mai mult a dinților pe arcada maxilară. Tehnicile chirurgicale actuale pot fi efectuate în cabinet stomatologic de către parodontologul clinicii cu un disconfort minim pentru pacient.
Utilizarea de medicamente pre-operatoriu, anestezice locale și analgezice administrate după intervenția chirurgicală, va face procedura chirurgicală mai acceptabilă şi confortabilă.
Grefa mucogingivala.
Cand ai nevoie de grefă mucogingivală.
- este nevoie de grefă mucogingivală atunci când apar retracții gingivale deoarece acestea pot să producă sensibilitate dentinară
- imposibilitatea de a exercita un periaj dentar corect și eficient datorită sensibilității dentare
- reducerea riscului de a se produce carii in zonele sensibile si de a se produce gingivita (inflamația gingiei)
Alungirea coronara
De ce avem nevoie de alungire coronară?
- coroane dentare care nu au efect de incercuire si nu se pot restaura din punct de vedere protetic
- carii aflate la nivel subgingival
Boala parodontală este o afecțiune cronică, care trebuie monitorizată permanent și regulat. Ingrijirea este extrem de importantă pentru pacientul parodontopat.
Descarca AICI mini Ghidul tratamentului parodontal.
Care e cel mai bun tratament pentru tine și cât durează tratamentul parodontozei sau al parodontitei?
Nu știm. Nu cred ca este un medic parodontolog bun, cel care îți poate recomanda ceva făra să te vadă, fără analize și fără să discute cu tine.
Ținem la fiecare dinte al tău de parcă ar fi al nostru.
Toate investigatiile, inclusiv radiografiile dentare, se vor face in clinica noastra din Timisoara.
Pentru realizarea unui diagnostic corect și mai apoi a unui plan de tratament, este nevoie de un set de analize.
SĂNĂTATEA TA, DECIZIILE TALE!
Treaba noastră este să îți arătăm ce observăm, să îți spunem ce opțiuni ai și te vom lăsa să iei cele mai bune decizii pentru tine.
NU îți propunem tratamente care nu sunt necesare și întotdeauna îți vom oferi opțiuni.
FĂ PRIMUL PAS CĂTRE UN ZÂMBET MAI SĂNĂTOS!